Isnin, Mei 20, 2013

Kecenderungan si anak

Assalamualaikum.. apa kabar kawan-kawan??

Hari yang sangat sibuk sejak kerja tempat baru ni. Selalu ingat kat blog tapi kurang masa untuk menaip dan membebel di blogku ini. Pejam celik dah 4 bulan aku kat ofis baru ni. Walaupun tidak suka dengan suasana di sini. Erm..apa nak buat. Bertahan la selagi mampu. See... dah merapu ke mana pulak.

Kalau korang terbaca entri aku sebelum ni, semasa aku mengandung suka tengok perlawanan bola. Yang mana sebelum aku mengandung, aku bukanlah peminat tegar bola sepak. Tup tup bila anak dah sedikit besar, entah masa dia berapa bula kot, dia dah kenal apa itu bola.

Bila sebut bola, dia cari-cari atau tengok bola. Padahal benda lain dia tak tahu lagi. Dan di sebabkan nampak minat dia pada bola tu, si ayahnya pun suka belikan dia bola je. Dalam masa umur dia setahun ni, dah 3 biji bola kot ayah dia belikan. Itu belum campur yang sedia ada kat rumah ni, dalam 4 biji kot. Pelbagai saiz ada. Yang sebesar tapak tangan dia sampailah saiz bola macam pelampung tu. Giant saiz takde lagi. Haha cukuplah macam-macam bola yang ada.

Dan dia suka nak suruh orang main bola dengan dia. Kecik-kecik dah pandai baling, tangkap dengan kemas dan ada hati nak sepak bola walau jalan masih terkedek-kedek. Tapi di sebabkan dia lelaki, so aku galakkan la. Takde masalah pun kalau dia suka main bola. Mana lah tahu kalau nanti dia besar jadi pemain bola sepak profesional. Macam safee sali tu. Bangga kami sebagai orang tua dia. Hehe.

Kecenderungan anak korang apa pulak? Terhibur hati bila tengok keletah, kelincahan dan keaktifan anak kita kan? Hilang penat lelah kerja seharian....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan