Isnin, Julai 30, 2012

Diana danielle... in person...

Assalam..

Wow diana danielle?? kenal ke aku dengan dia?? aku berkawan dengan dia ke?? eh aku mesti la kenal dia, dia kan pelakon yang agak fofular kat malaysia ni. cuma dia je tak kenal aku. Wakakakaka. korang ada yang tak cam ke yang mana satu?? meh setepek......



Alkisahnya begini.....................................

Minggu lepas aku pegi la bazar ramadhan kan. Kat ampang jaya ni je, kalau aku kentut pun boleh dengar, means dekat sangat dengan rumah aku la tu. hehe. Tengok syok pilih kuih-muih untuk juadah berbuka sambil la pasang-pasang telinga perbualan orang sekeliling :)

**AJK (adik jual kuih-remaja boy)
**DD (diana danielle)

AJK : Eh2 shamsul la..
DD : Eh jangan la.. (lembut je kau)
AJK : Silap2... shamsi... hahaha

Aku macam tergerak nak tengok sebab dari ekor mata nampak macam awek cun. oh rupanya diana danielle la. simple je orangnya dan tak sombong. senyum je kena sakat budak-budak tu. kikikiki. cuma pakai t-shirt sendat grey dengan jeans je (kalau tak silap aku la) tapi tetap comelsss.

Aku bukanla fanatik ok. so pandang sekali je la. lain la kalau aku ni lelaki ke, maybe la boleh terpikat. tapi memang tak nampak dia cuba sorok-sorok muka dia, biasa kan artis ni pakai topi/cap la, pakai spek hitam la sebab nak sorok muka depa tu. dalam skrin dan face 2 face nampak sama je, lemah-lembut orang dia. sweet dan comel. tengok ketuk-ketuk ramadhan yang episod dia kelakar je (nampak nau tak tau masak..hehe). dekat farmasi vitacare ampang tu yang shoot awal-awal. dia mesti duduk area ampang kan?? serius aku tak tau pun.

Aku excited ke?? takde la saje nak cerita. kalau hans isaac dan kumpulan search tu selalu la jumpa dulu. dulu aku pernah keje vitacare ampang. tu cerita 7 tahun yang lepas. memori manis permulaan aku bergelar pekerja lepas habis belajar.

Psssstttttt.............aku teringin nak jumpa face 2 face dengan ct nurhaliza. aku minat dia, siap beli kaset dia dulu. masa sekolah-sekolah. seumur hidup takat ni aku tak pernah pegi tengok konsert, teringinnye..............

Rabu, Julai 18, 2012

Cara aku keluarkan taik hidung

Bukan taik hidung aku okey. Taik hidung anak aku yang baru berusia 3 bulan ++. haha. Aku yang dah tua gayut takkan la tak reti korek hidung sendiri ye tak?? (maaf la kalau bahasa aku ni straight to the point yang boleh menjijikkan orang lain).
Semua parents especially mommies mesti kesian kan kalau tengok anak mereka lagi-lagi yang masih kecil yang nampak rimas / tak selesa sebab susah nafas kan? Almaklum serombong penuh. Kesian sangat.

Laki aku suka korek pakai sepit rambut ladies tu. Ala yang hitam tu. Kan macam cangkuk hujung tu, so dia pakai tu je. Tapi aku tak berani takut tercucuk dalam pulak. Mak aku suruh sedut especially time lepas dia mandi, Tapi agak ngeri kot bagi aku. Pernah jugak laki aku kata macam tersedut 'something' masa sedut hidung anak kami untuk keluarkan hingus dia time selsema hari tu. Wakakaka. Mak aku pulak siap sound bile aku kata ngeri "eh korang sume masa kecik-kecik, mak dan arwah ayah sedut je. Takde geli-geli. Anak sendiri pun bukan anak orang lain". Erkk. Pernah la aku sedut jugak sekali dua tapi tak berjaya, lepas tu siap mengamuk anak aku. Skil takdo la. Hahaha.

So cara aku, aku TIARAPKAN anak aku tu walau dia tak suke. Tak sampai seminit mesti dia meronta dan nangis tak selesa. Mungkin sebab perutnya tersepit dan dia sesak kot (tu la anak, sape suruh perut tu buncit.ekekeke). Tapi aku biar jugak agak lama sikit, baru aku pusing balik pose berbaring. Tup-tup bile pusing, mesti ada hasilnya. hahaha. Mudah kan??

Mimik muka anak aku tiap kali di paksa tiarap. Marah benor.


P/s : ini hanya cerita merapu, kalau tak suke tak payah baca ye. hahaha.