Ahad, Disember 30, 2012

Sepetang bersiar-siar di taman ampang hilir

Rabu yang lepas pada 19hb, aku berkesempatan bawa anakku ke taman ampang hilir nun. Ini kali pertama aku bawa dia ke taman. Pergi sekali dengan suami, zara, anak buah (ika) dan makcik kecik (yuna). Hihi.

Pergi dengan tak di rancang, time tu pun dah petang sangat. Dapat spend satu jam je kot. Nak masuk maghrib gerak balik. Kononnya si makcik kecik tu nak berjoging tapi dia tak bawa kasut joging dari rumah dia. Apa kes..... So zara dan anak buah sorang lagi tu la yang seronok bermain.

Kita layan gambar la ye...

 
Hah.... kau tengoklah gelagat dia tu. Mula-mula makcik kecik tolong pegang dia untuk main benda alah ni tapi dia takmo. Menangis pulak. So aku willing lah nak bawa dia main tu. Wah bukan main kau. Sila refer gambar dari kiri atas tu ke kanan dan ke bawah ye. Huhu.
1-Mula-mula behave je duduk (so aku berani lepas tangan kejap-kejap)
2-Dah start nak berdiri sendiri
3-Muka berlagak (hoyeee..ibu..asif dah boleh berdiri atas kuda ni tau) 
4-Hoh..badan dah senget-senget tunjuk terer la tu
5-Lepas tangan pulak..Ok fine stop main dah.. terus aku angkat dia dari kuda tu...

 
 

Hah... gegirl yang gambar atas ni suka datang dekat anak aku. Mak dia tengah kejar dia sambil suap makan bubur mcD. Nyam2. Kami sampai-sampai, kami duduklah dulu ambik angin tetiba gegirl ni datang dekat anak aku dan pegang-pegang. Anak aku tengok je. Nasiblah tak di terkamnya. Setakat ni anak aku ni behave kalau dengan orang. Tapi dengan kak yaya dia nak rapat je then tarik rambut kak yaya. Ada sekali try panjat belakang kak yaya, then dua-dua terjatuh baring. Haha. Kak yaya dia tak kuat nak sokong badan asif. Tapi ada hati nak dukung adik asif dia. Kihkihkih.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan