Selasa, November 13, 2012

Sekitar karnival Upin dan Ipin 2012

Hari ahad baru ni 11-11-12, kami sempatlah memeriahkan karnival upin dan ipin kat stadium titiwangsa. Karnival ni berlangsung 3 hari bermula 9, 10 dan 11 nov 2012. Bernasib baiklah sebab adik aku yang nak bawa kami. Ini pun sebab aku pujuk dia. Nasib jugaklah dia tak busy. Kalau tak, takdelah aku yang nak drive dan bawa dorang-dorang ni kan. hehe. Suami aku tak ikut sebab bekerja. So aku pergi dengan adik, mak, abang, anak buah dan anakku (ni yang untung bila duduk dengan famili kita :P). Excited nak bawa anak buahku. Dia memang minat betul dengan upin ipin ni. Tiap hari tengok pun dia tak bosan. Isk3.

Meriahlah dengan budak-budak. Tapi mereka ni bijak sebab buat kat dalam stadium so takdelah berpanas. Ramai budak kan?? Kalau tak, kesian jugak kat anak aku yang kecik ni. Sampai sana je, kami tengok booth-booth dia dulu. Ada jual barang original upin dan ipin macam patung, bantal, payung dsb. Ada jugak booth Hong Leong bank, KPJ healthcare, TM dsd. Masa ni atas pentas, persembahan kreatif anak-anak kecik. Ada yang menyanyi dan ada yang ikut karakter upin dan ipin. Bijak-bijak anak kecik ni. Berani depan orang ramai. huhu. Kami takde beli apa-apapun. Tengok-tengok je. Niat memang cuma nak tengok karakter upin dan ipin.

Penat jugaklah nak berdiri kan. So kitaorang duduk kat tepi seat-seat tu. Duduk je kejap, kartun-kartun ni keluar. Mula-mula aku suruh adik aku bawa anak buahku, zara pergi dekat dengan pentas. Puas dia tengok.  Aku fikir mesti adik nak ambik gambar kan. Kang susah pulak dia nak ambik gambar sambil pegang zara. So aku pun turun padang. Tinggalkan anakku dengan mak dan abangku kat seat tu. hehe. Biar dorang rileks sikit. Dengan kepakaran yang ada, aku pun menyelit-nyelit la. haha. So dapat tempat tepi pentas, tempat berdirinya adik aku dan zara. Suka je tengok muka zara tu, tapi dia ni depan orang jadi pendiam dan pemalu. Diam je dia. Good girl, behave. So aku kli-klik gambar depa. Hmmm...tak dapat upload gambar kat sini, banyak kat henpon adik aku la. Semua karakter ada, upin dan ipin, opah, ehsan, mail, fizi, mei mei. Tu yang excited.

Habis timing mereka, keluar orang-orang KPJ ceramah dan bagi kuiz cara nak bersihkan tangan then di ikuti pulak karakter pada zaman dahulu, si arif dan ara. Kalau tak silap ye, aku tak ikut sangat kartun yang ni. Time ni dah dapat betul-betul depan pentas. Zara siap duduk tepi bahagian pentas tu. huhu. Lepas tu pulak, sambung finalis idola kecil. Hai la comel-comel mereka ni. Yang best, suara mantap-mantap. Tak silap idola kecil 5 dah kan?? Ada sorang bukan main lincah, Ben kot. Mak aiii... siap gaya menari tu macam justin bieber. Kelasssss kau.. aku ingat dia baru 7-8 tahun. Kecik. huhu. Rupanya dah 11 tahun. Gaya tu yang tak tahan. hihi.

Separuh jalan aku ajak si zara pergi duduk kat nenek dia. Penat kau berdiri. Aku cakap kat dia jom pergi minum dulu, haus la. Mula-mula takmo, nak tunggu upin ipin lagi. Aku cakap dorang pergi makan la. Nanti petang baru la keluar lagi. Huuu susah betul nak pujuk. So pergi la duduk dan minum. Nasib baik bawa air siap-siap. Tunggu punya tunggu, tak keluar pulak. Masa dah menjejak 3 petang. Ajak dorang balik. Tapi si zara takmo, so kena lah pujuk dia. Lama baru nak. Aku cakap jom nak pergi mama. After that, geraklah kami ke Damansara. Pergi makan pizza San Francisco. Yeyyy.. and pukul 6 lebih gerak balik. Habislah aktiviti seharian kami untuk hari ahad tu.

Jom layan sedikit gambar sekitar Karnival upin dan ipin 2012 ye (ada sikit je, if ada masa insyallah akan upload gambar yang selebihnya)



 Dari tepi pentas aje lerr
 
 
 Ni dari pandangan seat kami. Jauh kan?? huhu.


 


 "kakak yang baik". huhu. ni dua bestfren bangat.


Sempat pose si zara ni (berangan konon dah sekolah la tu.tak sabar-sabar). huhu. Di pizza san francisco, damansara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan