Rabu, Jun 01, 2011

4 hari menuju hari bersejarahku

** Tulisan ni merujuk apa yang terjadi pada tanggal 31 mei 2011 (selasa)



Bismillah... ceh rasa macam dah lama tak update blog.. ade ke nak baca? hehe..


Aku dah start cuti keje mulai semalam. alhamdulillah bos approved cuti yang aku apply 2 minggu lepas lagi. hah gile tekejut bos-bos aku dapat tau aku nak kawin. siap bos pompuan aku tak percaya n ungkit yang bile d tanya ade bf tak? aku cakap takdo. kenyataannya ada. tapi malas nak cite panjang dengan dia. ngeh ngeh ngeh...


Apa yang jadi hari ni.....??


- rumah dah mula di kunjungi ramai sedara. 2 sedara dekat dr kampung datang.

- pelamin dorang pasang petang hari ni. gile awal! lantak. yang penting setel dah awal-awal. tapi ada sikit tak puas hati so mau komplen esok.

- atuk datang menjenguk. alhamdulillah, dah lama dia tak datang. ada sikit konflik sebelum ni+dia kurang sihat selalu.


Belum kemuncak, aku dah rasa penat sangat hari ni. dari pagi aku kemas laman dengan mak, pastu teman akak pegi bank (nasib time kuar ni sempat pelahap mcD), balik terus tolong keje apa yang patut, pastu tunggu n pantau dorang pasang pelamin, pastu lari umah sedara sebab nak pinjam kanvas. huhu. pukul 11 malam baru la aku berehat. baru terasa perut lapar. aiyak...


..................................


Doorgift nikah


Eh-eh aku punye doorgift untuk nikah dah siap tau. hehe agak bangga sebab buat sendiri. tapi tak buat banyak la pun. kata untuk nikah kan. pasal ni pun ada cerita tersendiri. mak ku sayang hampir membuat hasrat terbantut. dia kata 'ape ke mende paper bag pakai menda alah ni? tak penah di buat orang. nanti jadi malu pulak.' uhuk uhuk.. ohh takpela mak ku tak paham yang paper bag ni agak femes di kalangan blogger b2b n menepati citarasaku. aku tak kire aku cilok gak time mak aku sibuk-sibuk beli balang untuk isi kopok-kopok. haha. ni pun kebetulan aku ternampak kat kedai tu. aku tetap nak buat!


Time buat tu aku diam-diam je kat bilik. buat sorang-sorang. huhu. mula-mula aku start la gunting n tampal diy sticker aku kat surah yasin. pastu time nak masuk makanan aku minta mak aku apa yang nak di isi untuk doorgift nikah. time aku bawa masuk bilik tu, anak buah aku menyibuk. dah sume amik tau la. termasuk akak aku. hehe. aku tunjuk 1 contoh siap kat mak...'teruk sangat ke??'..then dia diam. maybe ok la kot d pandangan dia. then akak aku sampuk, bia la mak dia nak buat. dia yang nak kawin, nanti kempunan pulak. kuang asam. neway thanks akak sebab memahami. cumanya akak aku kata aku ni rajin, nak buat menda remeh macam tu. ala kawin sekali je kan??....terus la dorang pun membantu aku masuk isi-isi ke dalam beg tu...hehe...3 tangan buat so cepat la siap.. :)


Meh tengok doorgift aku yang penuh kontroversi ni...........ala tapi simple je pun.....





Huh esok nak pegi fitting n terus ambik baju nikah+sanding. doakan semuanya ok ye. bunting dah order tapi takkan sebab order takat 1 piece wat macam hegeh-hegeh je. isk3....

3 ulasan:

  1. waa..4 hari je lagi..hehe..dup dap dup dap x?hehe

    BalasPadam
  2. sangat sangat..tapi takyah pk sangat sbb banyak keje nak kene buat.. hehe

    BalasPadam
  3. simple but nice la yana doorgift tu. saya ada niat tp mak mmg bantah awl2. huhu

    BalasPadam